Šumajstr čili Šulimajs z jihu Moravy

16.10.2014 21:51

Suroviny:

300 g krup
200 g fazole2

2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

5 kuliček pepře
200 g cibule
400 g škvarků
4 stroužky česneku

mletý pepř
sůl

2 lžíce vepřového sádla

 

Postup:
Fazole přes noc namočíme. Pak k nim přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a uvaříme je. Osolíme, až když jsou fazole měkké. Kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme škvarky a prohřejeme. Kroupy smícháme s fazolemi, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vmícháme cibuli se škvarky.
 Vynikající pokrm, který je jednoduchý chutný a vydatný!

 

Celková doba přípravy cca 2 hodiny

4 porce