Silvestrovská pikantérie
Suroviny:
4 plátky uzené vepřové krkovice bez kosti po cca 120 g nebo
4 plátky syrové vepřové krkovice bez kosti po cca 150 g
2 lžíce sádla
sůl
Na marinádu:
2 vejce
2 lžíce solamylu
4 lžíce ostrého kečupu
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
½ lžičky chilli
1 lžíce majoránky
Postup:
Do rozšlehaných vajec vmícháme kečup, solamyl, utřený česnek, sladkou papriku, chilli, majoránku a vše dobře promícháme. Do této směsi naložíme nejméně na 3 hodiny plátky uzeného masa. Jestliže budeme tento pokrm připravovat ze syrového masa, tak ho nejprve naklepeme a osolíme.
V pánvi rozpálíme sádlo a připravené marinované maso na něm z obou stran opečeme. Na opečeném mase se utvoří pikantní krusta, maso zůstane šťavnaté.
Příloha: chléb, brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina
Celková doba přípravy 30 minut + doba potřebná k marinování
4 porce
A je to tady, konec roku a na dveře klepe nový. Předala jsem Vám za léta této relace celou řadu receptů, typických a vhodných pro silvestrovský večer. Společně jsme vařili ovar, připravovali několik druhů pomazánek, salátů, obložených chlebíčků. Na dnešní večer zkusme něco jiného a já věřím, že Vás tahle SILVESTROVSKÁ PIKANTÉRIE nezklame. A možná ji budete připravovat i během roku.
Vážení a milí posluchači, děkuji Vám za přízeň, za dopisy, telefonáty či maily, které mě posíláte. Vážím si toho. Dovolte mi, abych Vám dnes, poslední den v roce popřála dobré a pevné vykročení do roku 2022. Možná nebude jeden z nejsnadnějších, ale dáme to, aniž bychom ztratili svůj „glanc“.
Hodně zdraví, pohody, štěstí a lásky Vám přej Mirka Kuntzmannová.
Ať nám chutná život!