Silvestrovské pomazánky
Uherská pěna
Suroviny:
175 g uherského salámu
200 g másla
140 g taveného sýr
Postup:
Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.
Celková doba přípravy 30 minut
Cca 500 g pěny
Játrová pěna
Suroviny:
300 g játrové paštiky (játrový sýr)
150 g másla
cca 50 ml sladké smetany
mletý pepř, sůl
Postup:
Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.
Celková doba přípravy 20 minut
Cca 500 g pěny
Šlehaný sýr Niva
Suroviny:
320 g sýra Niva
150 g másla
cca 50 ml mléka
Postup:
Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.
Celková doba přípravy 15 minut
Cca 500 g pomazánky
Všechny tyto pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jí zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mis.