Silvestrovské pomazánky

27.12.2019 21:10

Uherská pěna

 

Suroviny:

175 g uherského salámu

200 g másla

140 g taveného sýr

 

Postup:

Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.

 

Celková doba přípravy 30 minut

Cca 500 g pěny

 

 

 

Játrová pěna

 

Suroviny:

300 g játrové paštiky (játrový sýr)

150 g másla

cca 50 ml sladké smetany

mletý pepř, sůl

 

Postup:

Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.

 

Celková doba přípravy 20 minut

Cca 500 g pěny

 

 

 

 

 

 

 

Šlehaný sýr Niva

 

Suroviny:

320 g sýra Niva

150 g másla

cca 50 ml mléka

 

Postup:

Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko. 

 

Celková doba přípravy 15 minut

Cca 500 g pomazánky

 

Všechny tyto pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jí zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mis.