Silná polévka

17.09.2021 08:55

Suroviny:

500 g zadního hovězího masa

250 g vepřového srdce

100 g vepřových jater

120 g uzeného bůčku

250 g kořenové zeleniny

květák, pór, kapusta

sůl

 

Postup:

Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.

 

Celková doba přípravy cca 3 hodiny

6 porcí

 

Delší dobu jsme si v naší relaci nepřipravovali polévku, pro dnešní den jsem vybrala opravdu silnou, vydatnou.

Možná se Vám tato polévka může zdát trochu či více přemrštěná v množství použitých surovin. Možná ano, i já měla tento pocit, když jsem si starý recept pročítala. Ale když jsem ji uvařila a posléze ochutnala, zjistila jsem, že je polévka velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát!