Silná polévka
Suroviny:
500 g zadního hovězího masa
250 g vepřového srdce
100 g vepřových jater
120 g uzeného bůčku
250 g kořenové zeleniny
květák, pór, kapusta
sůl
Postup:
Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.
Celková doba přípravy cca 3 hodiny
6 porcí
Delší dobu jsme si v naší relaci nepřipravovali polévku, pro dnešní den jsem vybrala opravdu silnou, vydatnou.
Možná se Vám tato polévka může zdát trochu či více přemrštěná v množství použitých surovin. Možná ano, i já měla tento pocit, když jsem si starý recept pročítala. Ale když jsem ji uvařila a posléze ochutnala, zjistila jsem, že je polévka velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát!