Řízky naruby

11.02.2022 09:00

Suroviny:

4 plátky z vepřové krkovice bez kosti po cca 150 g (kýta, kotlety)

300 g sterilované pikantní zeleninové směsi

70 g anglické slaniny

70 g rajčatového protlaku nebo pyré

1 velká cibule

plnotučná hořčice

1 vejce

strouhanka na obalení

tuk na smažení

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a vtlačíme do nich strouhanku. Snažíme se, aby strouhanky bylo na mase co nejvíce. Můžeme si pomoci tím, že maso naklepeme přímo ve strouhance. Takto připravené plátky masa protáhneme v rozšlehaném vejci a po obou stranách osmažíme v rozpáleném tuku. Opečené maso vyjmeme, šťávu po pečení vysmahneme, potom podlijeme malým množstvím vody a velmi krátce povaříme. Zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny, na ni rozvrstvíme plátky cibule a na cibuli položíme opečené maso potřené hořčicí. Na maso poklademe zbylou slaninu a cibuli, zeleninovou směs bez nálevu a vše pokapeme rajčatovým protlakem nebo pyré. Zalijeme malým množstvím šťávy z masa a pod poklicí pečeme cca 35 minut ve středně vyhřáté troubě při 170° C.

Příloha: brambory v různých úpravách, pečivo, dušená rýže, čerstvá zelenina

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina a15 minut

Pro 4 osoby

 

Někdy je celý den jakoby obrácený, nic se nedaří, všechno je úplně naruby. Věřte, že když si uděláte tenhle recept, byť je „obrácený“, tak se vám bude svět zdát mnohem lepší….

Recept na přání letí k vám.