Rebarborový koláč s tvarohem
Suroviny:
300 g hladké mouky
150 g cukru
150 g másla
1 vejce
3 lžičky prášku do pečiva
sádlo na vymazání pekáče
500 g rozdělaného tvarohu
500 g rebarbory
drobenka, …
Postup:
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a pak společně s moukou, do které jsme promíchali prášek do pečiva, vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny v chladu odpočinout. Poté z těsta vyválíme plát a přeneseme ho na sádlem vymaštěný plech. Povrch potřeme ochuceným tvarohem, poklademe oloupanou, na kousky nakrájenou rebarborou a posypeme máslovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170°C do zlatavého zbarvení drobenky.
Prochladlý koláč nakrájíme na porce a pocukrujeme.
Celková doba přípravy: 1 ½ hodiny
Koláč z lineckého těsta nikdy nezklame. Díky možnosti libovolně plnit základní těsto a náplně různě kombinovat, můžeme z jediného těsta péct stále nové a nové moučníky.