Rebarborový koláč s tvarohem

28.05.2015 20:33

Suroviny:

300 g hladké mouky

150 g cukru

150 g másla

1 vejce

3 lžičky prášku do pečiva

sádlo na vymazání pekáče

 

500 g rozdělaného tvarohu

500 g rebarbory

drobenka, …

 

Postup:

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a pak společně s moukou, do které jsme promíchali prášek do pečiva, vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny v chladu odpočinout. Poté z těsta vyválíme plát a přeneseme ho na sádlem vymaštěný plech. Povrch potřeme ochuceným tvarohem, poklademe oloupanou, na kousky nakrájenou rebarborou a posypeme máslovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170°C do zlatavého zbarvení drobenky.

Prochladlý koláč nakrájíme na porce a pocukrujeme.

 

Celková doba přípravy: 1 ½ hodiny

 

Koláč z lineckého těsta nikdy nezklame. Díky možnosti libovolně plnit základní těsto a náplně různě kombinovat, můžeme z jediného těsta péct stále nové a nové moučníky.