Rajčata plněná sýrovým krémem

20.08.2015 17:54

 

Suroviny:

12 rajčat střední velikosti

200 g plísňového sýra Niva

70 g másla

2 – 3 lžíce zakysané smetany

30 g opražených jader lískových oříšků

petrželka

 

Postup:

Změklé máslo, nastrouhaný sýr a smetanu vyšleháme do pěny.  Dobře vyzrálá, ale pevná rajčata přespříč rozřízneme tak, aby horní díl představoval maximálně jednu třetinu. Z větších částí rajčete opatrně vydlabeme dužinu se zrníčky a vnitřek naplníme připraveným krémem. K plnění můžeme použít sáček s ozdobnou trubičkou. Povrch krému posypeme nahrubo nasekanými opraženými lískovými oříšky. Spodky naplněných rajčat přiklopíme jejich seříznutými vršky a ozdobíme petrželkou. Podáváme vychlazené.

 

Vhodnou přílohou je tmavý chléb nebo jiné pečivo.

 

Celková doba přípravy 30 minut

4 porce

 

Rychlá a osvěžující letní večeře nebo předkrm. K přípravě tohoto pokrmu vybíráme rajčata pevná, ale dobře vyzrálá, chuťově plná. Jen tak bude pokrm takovým, jakým má být. Můžeme využít rajčata z vlastní sklizně, protože takto upravená, nejlíp chutnají rajčata česká.