Pstruzi v aspiku

20.12.2024 09:11

Suroviny:

2 pstruzi o hmotnosti cca 300 g

1/8 l bílého suchého vína

1 citrón

1 sáček instantní želatiny

5 kuliček celého pepře

2 kuličky nového koření

sůl

 

Postup:

Vodu smícháme s vínem, přidáme koření a vložíme do ní osolené a citrónovou šťávou pokapané pstruhy. Vody dáme jen tolik, aby byly ryby potopené. V tekutině je necháme 10–15 minut stát. Potom je uvaříme doměkka. Měkké vychladíme, stáhneme z nich opatrně kůži a potřeme je želatinou, připravenou podle návodu. Když želatina ztuhne, potřeme jí ryby ještě jednou. Takto upravené pstruhy urovnáme na mísu a obložíme čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Podávat můžeme s majonézovými studenými omáčkami nebo i s bramborovým salátem.

 

Poznámka: Výborný aspik lze zakoupit už hotový v jednom Supermaketu, je lahodný a příprava velmi jednoduchá. Stačí ho jen rozehřát.

 

Celková doba přípravy a 1 hodina + doba potřebná ke ztuhnutí želatiny

2 porce

 

Vím, že vánoční menu je hlavně o smaženém kapru s bramborovým salátem. Někdo však kapra nemá v oblibě nebo nechce či nemůže smažené. Předkládám dnes tedy recept na jinou úpravu ryby, která je velmi lahodná a na sváteční tabuli se bude báječně vyjímat.

Krásné vánoční svátky, milí posluchači.

 

 

 


Tvorba webových stránek zdarma Webnode