Pražský řízek
Suroviny:
4 plátky z telecí kýty po cca 150 g
4 míchaná vejce
100 g šunky
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Maso jemně naklepeme, osolíme a pozvolna z obou stran plátky masa opečeme. Na zbytku másla připravíme řídká míchaná vejce, kterými obložíme opečené maso. Před podáváním posypeme pokrm najemno nakrájenou šunkou.
Příloha: bramborová kaše, kompoty, zelenina
Celková doba přípravy: 30 minut
4 porce
Tento řízek je jemný, decentní, výborný. Není co dodat. Snad jen to, že tento recept pochází z měšťanské kuchyně, a nikoliv jen z Prahy.
Místo telecí kýty lze s úspěchem použít i krůtí nebo kuřecí prsa.