Pečení pstruzi s opraženými mandlemi

19.12.2013 08:50

Suroviny:

 

4 pstruzi

hladká mouka na obalení

šťáva z ½ citrónu

plátky citrónu

50 g másla

3 lžíce oleje

sůl

hrst opražených mandlových lupínků

 

Postup:

 

Vykuchané, omyté a osušené ryby osolíme a zlehka obalíme v mouce. V rozpáleném másle s olejem je pečeme z každé strany 4 – 5 minut. Upečené dáme na zahřátou mísu a do tuku, ve kterém se pekly, přidáme kousek čerstvého másla, citrónovou šťávu a špetku soli. Když se máslo rozehřeje, nalijeme ho na pstruhy. Před podáváním posypeme opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme plátky citrónu.

 

Příloha: vařené nebo pečené brambory

 

 

Celková doba přípravy cca 20 minut

4 porce