Masové plátky s pórkovou krustou

18.09.2014 21:54

Suroviny:

 

4 plátky masa po cca 120 g (libové vepřové, krůtí nebo kuřecí)

1 malý pórek

špetka mletého pepře

1 žloutek

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

1 polévková lžíce másla

1 polévková lžíce hladké mouky

sůl

olej na opékání

 

Postup:

 

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěný pórek nakrájíme na drobné čtverečky. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm asi 3 minuty podusíme.

Žloutek smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme z jedné strany připravené plátky masa. Na potřenou stranu navršíme podušený pórek, trochu ho k masu přitiskneme a povrch poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme olej a připravené plátky masa v něm opečeme. Nejprve opékáme stranu s pórkem. Asi po pěti minutách maso obrátíme a opékáme i z druhé strany také 5 minut.

 

Příloha: vařené, pečené nebo šťouchané brambory, zeleninové saláty

 

 

Celková doba přípravy 25 minut

4 porce