Masové plátky s pórkovou krustou
Suroviny:
4 plátky masa po cca 120 g (libové vepřové, krůtí nebo kuřecí)
1 malý pórek
špetka mletého pepře
1 žloutek
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce hladké mouky
sůl
olej na opékání
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěný pórek nakrájíme na drobné čtverečky. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm asi 3 minuty podusíme.
Žloutek smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme z jedné strany připravené plátky masa. Na potřenou stranu navršíme podušený pórek, trochu ho k masu přitiskneme a povrch poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme olej a připravené plátky masa v něm opečeme. Nejprve opékáme stranu s pórkem. Asi po pěti minutách maso obrátíme a opékáme i z druhé strany také 5 minut.
Příloha: vařené, pečené nebo šťouchané brambory, zeleninové saláty
Celková doba přípravy 25 minut
4 porce