Masové hašé s vejcem
Suroviny:
300 g vařeného masa (telecí, hovězí, vepřové) nebo zbytky pečení
1 - 2 housky nebo rohlíky
50 g másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
masový vývar
mletý pepř
sůl
4 vejce
Postup:
Ve studené vodě máčené housky nebo rohlíky vymačkáme a spolu s masem jemně umeleme. Nakrájenou cibuli v rozpáleném másle osmažíme, zasypeme moukou a slabě osmahneme. Přidáme mleté maso s pečivem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře promícháme. Za stálého míchání dusíme cca 20 minut. Hašé musí být vláčné a nelepivé. Do žádoucí hustoty můžeme přilít vývar.
Hašé úhledně upravíme na talíř, navrch položíme sázené vejce.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané pažitkou či petrželkou, maštěné máslem, kyselá okurka.
Celková doba přípravy 40 minut
4 porce
Výhodně a výborně zužitkované masové zbytky, ze kterých se rázem stane velmi chutný pokrm. Je samozřejmě nutné, aby v hašé bylo více masa než pečiva, potom by nebyla řeč o hašé, ale o úplně něčem jiném. Nenapadá mě ani žádný vhodnější název než jakýsi „amaroun“.