Maďarský tokáň z vepřového masa
Suroviny:
600 g vepřového masa z plece
2 cibule
2 papriky
100 g rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
70 g slaniny
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce polohrubé mouky
mletý pepř
sůl
vývar
1 lžíce sádla
200 ml smetany
Postup:
Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme. Přidáme maso a prudce opečeme. Následně přidáme sádlo, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mouku opepříme a osolíme. Promícháme a krátce zasmažíme. Pak podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme. K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené papriky, rajčatový protlak, plátky česneku a dusíme doměkka. Na závěr zalijeme pokrm smetanou a velmi krátce povaříme.
Příloha: tarhoňa nebo jiné těstoviny, vařené brambory, noky apod.
Celková doba přípravy 50 minut
6 porcí