Lyžičkové kuracie mäso

05.10.2018 15:41

Suroviny:

5 kuracích pŕs pokrájame na veľmi malé kúsky

Na marinádu:

4 polievkové lyžice hladkej múky

4 celé vajcia

1 polievková lyžica horčice

1 polievková lyžica kečupu

vegeta alebo korenie podľa chuti

soľ

 

Postup:

Všetky vyššie uvedené ingrediencie  na marinádu spolu dobre premiešame. Do tejto marinády dáme kúsky kuracích pŕs odležať cez noc do chladničky. Na druhý deň naberáme lyžicou kôpky do rozpáleného oleja, kde ich trocha roztlačíme a upečieme ako malé placky.
 

Celková doba přípravy 20 minut (bez doby potřebné k marinování)

4 porce

 

Tento recept mám od báječné slovenské přítelkyně, výborné kuchařky paní Beaty Maczeákové. Její moučníky jsou nenapodobitelné. Určitě si od ní v některé příští relaci nějaký ten sladký hřích připravíme.

Recept jsem schválně ponechala v původním znění. Jistě všichni porozumí.