Lyžičkové kuracie mäso
Suroviny:
5 kuracích pŕs pokrájame na veľmi malé kúsky
Na marinádu:
4 polievkové lyžice hladkej múky
4 celé vajcia
1 polievková lyžica horčice
1 polievková lyžica kečupu
vegeta alebo korenie podľa chuti
soľ
Postup:
Všetky vyššie uvedené ingrediencie na marinádu spolu dobre premiešame. Do tejto marinády dáme kúsky kuracích pŕs odležať cez noc do chladničky. Na druhý deň naberáme lyžicou kôpky do rozpáleného oleja, kde ich trocha roztlačíme a upečieme ako malé placky.
Celková doba přípravy 20 minut (bez doby potřebné k marinování)
4 porce
Tento recept mám od báječné slovenské přítelkyně, výborné kuchařky paní Beaty Maczeákové. Její moučníky jsou nenapodobitelné. Určitě si od ní v některé příští relaci nějaký ten sladký hřích připravíme.
Recept jsem schválně ponechala v původním znění. Jistě všichni porozumí.