Lišky na smetaně

14.07.2011 13:12

Suroviny:

500 g lišek

1 malá cibule

50 g másla

špetka kmínu

mletý pepř

200 ml husté kysané smetany

petrželka

citrónová šťáva

sůl

 

Postup:

Větší houby nakrájíme na plátky, menší necháme vcelku a povaříme je v mírně osolené vodě. V nádobě rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme povařené a okapané houby, mírně osolíme, okmínujeme, opepříme a pod pokličkou dusíme tak dlouho, až jsou lišky měkké. Na závěr zalijeme hustou smetanou, ochutíme citrónovou šťávou a přivedeme k varu, dále již nevaříme. Hotový pokrm posypeme najemno nakrájenou petrželkou. Podáváme jako přílohu k pečením nebo samostatně s vařenými brambory a vařeným nebo dušeným masem.

 

 

 Celková doba přípravy ½ hodiny

2 – 4 porce