Letní bramborový salát

07.09.2018 10:59

Suroviny:

750 g brambor

2 nakládané okurky

1 cibule

1 svazek ředkviček

1 vejce uvařené natvrdo

pažitka

Na zálivku:

1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice

3 lžíce vinného nebo jablečného octa

2 lžíce kvalitního oleje

1 lžička cukru

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a spolu s okurkami, očištěnými ředkvičkami a cibulí nakrájíme na plátky. Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou z uvedených surovin, které v hrnku rozkvedláme. Salát lehce promícháme a necháme rozležet. Před podáváním posypeme povrch salátu nahrubo nastrouhaným natvrdo uvařeným vejcem a nakrájenou pažitkou.

Podáváme k pečenému masu, rybám, řízkům, minutkám, …

 

Celková doba přípravy 1 hodina

6 porcí

 

Lahodný salát připravíme též ze stejného dílu vařených brambor a křehkých jablíček, které jsme předem oloupali, odstranili jádřince a nakrájeli na plátky. Vynecháme cibuli a ostatní postup je stejný.