Kuřecí nudličky s kapií
Suroviny:
4 ks kuřecích prsíček po cca 120 g
sůl, mletý pepř
1 PL rostlinného oleje na proležení
olej na opékání
cca 100 ml kvalitního bílého vína
150 g sterilovaných kapií ve sladkokyselém nálevu
200 ml smetany ke šlehání
event. 1 KL škrobové moučky nebo hladké mouky
1 PL pikantní hořčice
Postup:
Kuřecí maso lehce naklepeme, přes vlákno nakrájíme na nudličky, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. V chladu necháme alespoň 1 hodinu proležet, ale klidně necháme v chladu přes noc. Po marinování kuřecí nudličky za stálého míchání prudce opékáme několik minut v rozpáleném oleji , až se zbarví do růžova. Poté podlijeme vínem, osolíme, přidáme na tenké nudličky nakrájené sterilované kapie a krátce podusíme cca 3 – 5 minut. Pak zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali hořčici a event. škrobovou moučku nebo hladkou mouku, podle toho, jak hustý pokrm chceme mít a také podle toho, jakou si zvolíme přílohu. Krátce povaříme a podáváme nejlépe s těstovinami nebo dušenou rýží či pohankou. Vhodným doplňkem je čerstvá zelenina.
Celková doba přípravy 15 – 20 minut (bez doby potřebné k marinování)
4 porce
Pořád máme hezké a teplé počasí a tak by byla velká škoda promarnit čas v kuchyni nad nějakými složitými pokrmy. Dnes si připravíme opravdu„fofr recept“, jen musíme počítat s časem navíc pro marinování masa. Ale když si večer vše připravíme, druhý den máme hotovo jedna dvě. Navíc, začíná sezóna paprik kapií, tak možná využijeme vlastnoručně nakládané.