Kuřecí játra se slaninou a jablky

24.08.2018 16:50

Suroviny:

500 g kuřecích jater

3 navinulá křehká jablka

1 lžíce hladké mouky

1 – 2 cibule

70 g uzené slaniny

3 lžíce oleje

½ lžičky mletého hřebíčku

½ lžičky mletého pepře

sůl

 

Postup:

Játra očistíme, omyjeme a osušíme. Na oleji orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Když se slanina „vylije“, přidáme oloupaná a na čtvrtiny nebo osminky nakrájená jablka a chvilku podusíme.

Pak přidáme připravená játra, opepříme, ochutíme mletým hřebíčkem, zamícháme, podlijeme malým množstvím vody a pod poklicí dusíme do měkka. Potom zaprášíme moukou, zamícháme a zředíme horkou vodou do požadované hustoty. Naposledy osolíme. Chvilku povaříme a podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Celková doba přípravy 40 minut

2 – 3 porce

 

Někdo se bojí konzumace vnitřností. Myslím si, že si je občas můžeme dopřát, zvlášť drůbeží, respektive kuřecí. Kombinace slaniny, cibule a jablek je výborná. Dokonalou chuť podtrhne hřebíček, který lahodí jak vnitřnostem, tak i jablíčkům. Mletý pepř dodá tomuto pokrmu pikantnost. Ta je u této úpravy jater nečekaná, ale vynikající.