Kuře s trochou exotiky

11.06.2015 21:03

Suroviny:

 

2 ks kuřecích řízků po cca 120 g

1 polévkovou lžíci tekutého medu

2 polévkové lžíce vody

2 polévkové lžíce šťávy z ananasového kompotu

1 kávová lžička bramborového škrobu (Solamyl)

2 kolečka kompotovaného ananasu

10 cm pórku (může to být bílá nebo zelená část)

několik kapek sójové omáčky

sůl

3 polévkové lžíce oleje

 

1 hrnek rýže

1 polévková lžíce rozinek

1 polévková lžíce šťávy z ananasového kompotu

½ feferonky

sůl

 

Postup:

 

Nejdříve nakrájíme kuřecí maso na nudličky ½ cm x 5 cm. V misce smícháme med, vodu, sůl a škrob, přidáme nakrájené maso a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm maso opékáme asi tři minuty. Potom přidáme na kostičky nakrájený kompotovaný ananas, na tenké nudličky nakrájený omytý pórek a mícháme a opékáme další dvě minuty. Na závěr zakápneme sójovou omáčkou, podlijeme ananasovou šťávu a velmi krátce povaříme.

Vypranou a okapanou rýži dáme do hrnce, osolíme, zalijeme dvěma hrnky vody a pozvolna vaříme. Než se rýže uvaří, namočíme rozinky do ananasové šťávy a omytou feferonku nakrájíme na droboučké kostičky. Do uvařené rýže vmícháme připravené rozinky a feferonku. Podáváme společně s připravenými kuřecími prsíčky.

 

 

Celková doba přípravy 15 minut

2 porce

 

Na tomto pokrmu je zajímavá především úprava rýže. Někdy stojí za to trochu experimentovat a připravit nevšední kombinaci. Ovšem i v tomto případě platí: