Kuře na thajský způsob

13.08.2015 19:10

 

Suroviny:

500 g kuřecích prsíček

1 větší mrkev

1 cibule

1 paprika

150 ml sladké čilí omáčky (Sweet Chillí Sauce)

150 g ananasu (může být i z kompotu)

2 lžíce sojové omáčky

špetka soli

olej

100 - 150 ml vody

 

Postup:

Omytá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky cca 1 x1 cm. Oloupanou cibuli, očištěnou a omytou mrkev a papriku nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i ananas. V pánvi rozpálíme olej a maso v něm restujeme 2 – 3 minuty. Přidáme připravenou cibuli, mrkev, papriku, trochu osolíme, zastříkneme sójovou omáčkou, podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme 5 minut. Na závěr přidáme ananas a sladkou čilí omáčku, promícháme  a povaříme asi 1 minutu.

 

Příloha: rýžové nudle, vařená rýže

 

Celková doba přípravy cca 15 minut

4 – 6 porcí

 

V letním období velmi oblíbený pokrm. Jeho příprava nezabere příliš času, je lehký a moc dobrý. Chuť je podmíněna i vzhledem, proto je dobré, když při jeho přípravě použijeme čerstvou červenou papriku. Vedle oranžové mrkve a světlého ananasu její barva vynikne a pokrm se bude zdát mnohem lákavější.