Kuře na pospěch

03.09.2015 08:56

 

 

Suroviny:

 

4 ks kuřecích čtvrtek

100 g másla

1 lžička směsi mletého koření (pepř, zázvor, skořice)

1 lžíce strouhanky

200 ml sladké smetany

100 ml bílého vína

sůl

 

Postup:

Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Poté je osolíme, okořeníme směsí koření a na másle rychle ze všech stran opečeme.  Opečené kuře i s výpekem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme za občasného polévání smetanou, do které jsme rozmíchali strouhanku. Před koncem pečení přilijeme víno a dopečeme.

Vhodnou přílohou jsou vařené domácí nudle nebo dušená rýže.

 

Celková doba přípravy 1 ½ hodiny

4 porce

 

Tradiční česká kuchyně se nevyznačovala jen mastnými a hůře stravitelnými pokrmy. Důkazem je toto lehké a velmi lahodné jídlo, které pochází z období

1. republiky.  Když ho doplníme zeleninovými saláty, tak splníme zásady zdravé výživy na 100 %.