Kešu kuličky

22.11.2019 20:59

Suroviny:

125 g hladké mouky

1 žloutek

1 vejce

120 g přírodního cukru

2 vanilkové cukry

150 g nahrubo nasekaných kešu ořechů

150 g ovesných vloček

špetka soli

citronová kůra

 

Postup:

Všechny suroviny zpracujeme. Ze vzniklého těsta tvoříme mokrýma rukama kuličky velikosti cca vlašského ořechu. Klademe je dál od sebe na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 8 minut při 180°C, v horkovzdušné troubě pečeme při 160°C.

 

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

50 – 60 ks

Doba potřebná pro změknutí pečiva cca 5 – 7 dní

 

Výborné pečivo s netradičním použitím kešu ořechů. Ty spolu s ovesnými vločkami tvoří velmi chutnou kombinaci.

Mouku můžeme kombinovat. Můžeme použít část mouky semolinové,

celozrnné, pohankové či sojové nebo kukuřičné.

Základem však zůstává mouka pšeničná, které by měly být 2/3 uvedeného

celkového množství.