Kešu kuličky
Suroviny:
125 g hladké mouky
1 žloutek
1 vejce
120 g přírodního cukru
2 vanilkové cukry
150 g nahrubo nasekaných kešu ořechů
150 g ovesných vloček
špetka soli
citronová kůra
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme. Ze vzniklého těsta tvoříme mokrýma rukama kuličky velikosti cca vlašského ořechu. Klademe je dál od sebe na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 8 minut při 180°C, v horkovzdušné troubě pečeme při 160°C.
Celková doba přípravy cca 1 hodina
50 – 60 ks
Doba potřebná pro změknutí pečiva cca 5 – 7 dní
Výborné pečivo s netradičním použitím kešu ořechů. Ty spolu s ovesnými vločkami tvoří velmi chutnou kombinaci.
Mouku můžeme kombinovat. Můžeme použít část mouky semolinové,
celozrnné, pohankové či sojové nebo kukuřičné.
Základem však zůstává mouka pšeničná, které by měly být 2/3 uvedeného
celkového množství.