Karbanátky s pohankou

17.03.2017 21:29

Suroviny:

300 g mletého masa

200 g vařené pohanky

1 cibule

1 mrkev

2 stroužky česneku

1 vejce

100 g taveného sýra

strouhanka

petrželka

mletý pepř, sůl

olej na smažení

 

Postup:

Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev, jemně nakrájenou petrželku, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek a připravenou cibuli dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji z obou stran smažíme dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

4 porce

 

V receptu minulý týden jsme použili pohanku do moučníku, dneska si připravíme maso s pohankou. Pohanka je velmi vděčná surovina a její použití je všestranné. Mnohokrát jsme si povídali o jejích vlastnostech, o tom jak je prospěšná našemu zdraví. Proto jsem se rozhodla, že občas pohankové pokrmy zařadím do páteční rubriky o vaření. Měla by se stát součástí našeho jídelníčku tak jako kdysi.