Kapří hranolky
Suroviny:
600 g filetů z kapra
Na marinádu:
2 - 3 vejce (podle velikosti)
3 stroužky prolisovaného česneku
1 svazek najemno nasekaných oblíbených bylinek (libeček, celerová nať, tymián, šalvěj, …)
sůl, mletý pepř
Směs na obalení:
cca 150 g hladké mouky
1 polévková lžíce sladké mleté papriky
olej na smažení
Postup:
Kapra vykostíme a filety nakrájíme na nudličky velikosti větších hranolků. Vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř dobře vidličkou našleháme a do takto připravené marinády rybí hranolky naložíme na 2 - 3 hodiny. Poté je vyjmeme a necháme je trochu okapat. V mouce, promíchané s mletou paprikou, obalíme nudličky a v rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Vhodnou přílohou mohou být brambory v různých úpravách, chléb, či zeleninové saláty. My dnes však připravujeme kapří hranolky na Vánoce a tak nemůže chybět tradiční bramborový salát, který k těmto hranolkům chutná znamenitě.
Celková doba přípravy cca 30 minut + potřebná doba k marinování
pro 4 osoby
Vánoce jsou téměř za dveřmi a určitě se v každé domácnosti plánuje, co dobrého by se mělo na sváteční stůl připravit. Smažený kapr a bramborový salát, to je naše česká klasika. Ale jak zachovat tradici a přeci jenom připravit kapra na jiný způsob? Tak o tom bude dnešní recept. Kapří hranolky jsou v posledních letech dost populární, proč si je nezkusit? Zatím bychom si je mohli připravit jako generálku před Vánocemi a když budou chutnat vám i vaší rodině, můžete je zařadit i do vánočního jídelníčku.
O tento recept si napsalo několik posluchaček a posluchačů. Potěšilo nás, že se do naší miniankety zapojili i muži! Tak tedy recept na přání, recept na kapří hranolky je dnes na pořadu.