Jemné bramborové knedlíky
Suroviny:
750 g ve slupce vařených brambor
100 g bramborového škrobu
120 g hrubé krupice
2 vejce
4 rohlíky
sůl
Postup:
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim bramborový škrob, krupici, vejce, osolíme a propracujeme. Do těsta nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky a opět propracujeme. Těsto necháme v chladničce 1 hodinu odpočinout. Po této době z těsta vytvoříme 4 stejně velké šišky, které lehce obalíme v bramborovém škrobu. Vaříme v mírně osolené vodě cca 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Celková doba přípravy cca 1 hodina
6 – 8 porcí
Jemná chuť a celkem snadná příprava jsou předností těchto knedlíků. Jsou výtečné a jen stěží najdou konkurenci k pečené huse s jablky, jejíž recept jsme uvedli v této relaci minulý týden.