Husarská pečínka

27.10.2011 19:48

Suroviny:

700 g zadního hovězího masa

100 g slaniny nebo uzeného masa

2 štíhlé kyselé okurky

1 červená paprika

l cibule

2 lžíce sádla

1 lžička másla

vývar na podlévání

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Slaninu nakrájíme na hranolky, papriku na silnější proužky, okurky necháme vcelku.

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme. Dlouhým tenkým nožem v něm vodorovně prořízneme 3 otvory, které střídavě naplníme připravenou slaninou, paprikou a okurkami. Potom osolíme, opepříme a ze všech stran prudce opečeme v rozpáleném sádle, aby se maso dobře zatáhlo a zůstalo šťavnaté. K opečenému masu přidáme jemně nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso téměř měkké. Potom jej vložíme do horké trouby a pečeme asi 20 minut. Během dušení a pečení maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

Měkké maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a přelijeme šťávou, kterou jsme zjemnili máslem.

 

Příloha: vařené těstoviny, brambory upravené na různé způsoby, dušená rýže

 

Celková doba přípravy cca 2 hodiny

6 porcí