Hermelínové variace

04.03.2022 08:07
Suroviny:

2 ks sýra Hermelín

Na základ náplně:

100 g Lučiny

100 g měkkého taveného sýr

1 – 2 lžíce zakysané smetany

Do náplně č. 1:

1 lžička naloženého zeleného pepře

1 lžička kaparů

50 g salámu typu Herkules

petrželka

sůl

Do náplně č. 2:

1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa

 

Postup:

 

Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.

Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak.  Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.

Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.

 

Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

 

Celková doba přípravy cca 20 minut

4 ks

 

Už dlouho jsme si v naší relaci nepřipravovali něco takového, jako dnes. Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá. Za pár minut máme hotovo. Tak se s chutí pusťme do dnešního receptu.