Hermelínové variace
Suroviny:
2 ks sýra Hermelín
Na základ náplně:
100 g Lučiny
100 g měkkého taveného sýr
1 – 2 lžíce zakysané smetany
Do náplně č. 1:
1 lžička naloženého zeleného pepře
1 lžička kaparů
50 g salámu typu Herkules
petrželka
sůl
Do náplně č. 2:
1 vrchovatá lžíce drceného uzeného lososa
Postup:
Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Nejdříve si připravíme základní náplň. Lučinu, vydlabaný vnitřek hermelínů, měkký tavený sýr a smetanu našleháme. Nyní si tuto základní náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné poloviny přidáme na drobno nakrájený salám, posekané kapary, petrželku a zelený pepř. Podle chuti dosolíme.
Do druhé poloviny sýrové směsi vmícháme drceného lososa, přítomný olej není na závadu, naopak. Soli pro většinu z nás nebude potřeba, losos je dostatečně slaný, kdo solí víc, může dosolit.
Hermelínové misky naplníme připravenými pomazánkami a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie.
Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Celková doba přípravy cca 20 minut
4 ks
Už dlouho jsme si v naší relaci nepřipravovali něco takového, jako dnes. Hermelín se poslední dobou hlavně griluje, opéká či smaží. Ale i plněný je velmi dobrý. Když se vhodně ozdobí a naservíruje, může být i hitem každé slavnostní tabule. Jeho příprava je snadná a rychlá. Za pár minut máme hotovo. Tak se s chutí pusťme do dnešního receptu.