Dijonské kuřecí plátky

07.06.2012 16:16

 

Suroviny:

4 kuřecí řízky po 120 g

1 plná lžíce dijonské hořčice

sůl, pepř

200 ml smetany ke šlehání

1 lžička olivového oleje

olej na opékání

 

Postup:

Kuřecí plátky otřeme vlhkým ubrouskem a osušíme. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme je v chladu asi 1 hodinu odležet. V nádobě rozpálíme olej a připravené plátky masa v něm z každé strany asi 3 minuty opečeme. Opečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a omáčku krátce povaříme. Je-li třeba, dosolíme.

Maso podáváme podlité omáčkou.

 

Příloha: dušená rýže, moučné noky, bílý chléb, zeleninové saláty

 

Celková doba přípravy cca 15 minut (bez doby potřebné k odležení masa)

 

4 porce