Ďábelské vepřové
Suroviny:
4 plátky z vepřové krkovice bez kosti
2 lžíce sádla
sůl
Na marinádu:
2 vejce
2 lžíce solamylu
4 lžíce ostrého kečupu
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
½ lžičky chilli
1 lžíce majoránky
Postup:
Do rozšlehaných vajec vmícháme kečup, solamyl, utřený česnek, sladkou papriku, chilli, a majoránku a dobře promícháme. Do této směsi naložíme nejméně na 3 hodiny naklepané a osolené maso.
V pánvi rozpálíme sádlo a připravené marinované maso na něm z obou stran opečeme. Na opečeném mase se utvoří pikantní krusta.
Příloha: brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina
Celková doba přípravy: 30 minut + doba potřebná k marinování
4 porce