Ďábelské vepřové

05.02.2015 16:13

Suroviny:

4 plátky z vepřové krkovice bez kosti

2 lžíce sádla

sůl

Na marinádu:

2 vejce

2 lžíce solamylu

4 lžíce ostrého kečupu

6 stroužků česneku

1 lžička mleté sladké papriky

½ lžičky chilli

1 lžíce majoránky

 

Postup:

Do rozšlehaných vajec vmícháme kečup, solamyl, utřený česnek, sladkou papriku, chilli, a majoránku a dobře promícháme. Do této směsi naložíme nejméně na 3 hodiny naklepané a osolené maso.

V pánvi rozpálíme sádlo a připravené marinované maso na něm z obou stran opečeme. Na opečeném mase se utvoří pikantní krusta.

Příloha: brambory v různých úpravách, zeleninové saláty, nakládaná zelenina

 

Celková doba přípravy: 30 minut + doba potřebná k marinování

4 porce