Ďábelské chlebíčky, Chlebíčky Adria

29.12.2023 12:56

Ďábelská pomazánka

Suroviny:

1 sklenice zeleninového leča (720 ml)

3 – 6 kulatých sterilovaných feferonek

150 g sardinek v tomatové omáčce

mletý pepř, sůl

Postup:

Lečo a feferonky necháme na sítu dobře okapat. Z feferonek odstraníme semínka a stopku. Okapané lečo, připravené feferonky a sardinky společně umeleme na masovém strojku. Do umleté směsi přidáme tomatovou omáčku ze sardinek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. V chladu necháme několik hodin proležet.

Celková doba přípravy 25 minut

Cca 650 g pomazánky

Oblíbená pomazánka, které dovede naostřit náladu, na silvestrovské pohoštění jako dělaná. Použijte tolik feferonek, na kolik si troufnete. Avšak po konzumaci správně ochucené pomazánky, by se měly strávníkům orosit potem skráně a nos.

Ďábelské chlebíčky

Suroviny:

15 – 20 plátků bílé veky

650 g ďábelské pomazánky

100 g nastrouhaného tvrdého sýra

petrželka

Postup:

Plátky veky stejnoměrně pomažeme pomazánkou, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme petrželkou.

Celková doba přípravy 15 minut

15 -20 ks

 

Chlebíčky Adria

Suroviny:

10 plátků bílé veky

250 g budapešťské pomazánky

50 g strouhaného sýra (eidam)

10 ks kompotovaných mandarinek

20 ks bobulí hroznového vína

Postup:

Plátky veky silně potřeme budapešťskou pomazánkou, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme měsíčkem kompotované mandarinky a hroznovým vínem.

Celková doba přípravy 15 minut

10 ks

Velmi jemné chlebíčky, které by mohly nést i název Dietní lázeňské chlebíčky. Mírně provokativní chuť pomazánky velmi dobře lahodí s ovocem. Věřte, že po konzumaci těchto chlebíčků se nikdo nebude cítit těžce.

 

Budapešťská pomazánka

Suroviny:

500 g měkkého tvarohu

200 g másla

150 g sterilovaných kapií

1 cibule

4 – 5 lžic mléka

1 lžíce sladké mleté papriky

sůl

Postup:

Tvaroh vyšleháme spolu se změklým máslem a mlékem na lehký krém. Osolíme, vmícháme mletou papriku, najemno nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou kapii.

Tuto pomazánku použijeme jako základ sýrových chlebíčků nebo obložených mis.

Celková doba přípravy 10 minut

Cca 1 kg pomazánky