Cibulačka

06.01.2011 15:28

polévka - Foto: Jana Hovjacká

Suroviny:
120 g cibule šalotky
40 g másla
1,5 l čirého hovězího vývaru
1dl kvalitního bílého vína
pár kuliček celého pepře
bobkový list
4 opečené plátky toastového chleba
4 tenké plátky eidamu
sůl 

Postup:
Cibuli nakrájíme na nudličky a na másle osmahneme dozlatova. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme víno, koření a pomalu vaříme 20 minut. Hotovou polévku (může být přeceděná či nikoliv) rozdělíme do misek, na ní poklademe opečený toastový chléb s plátkem sýra a dáme do horké trouby, aby se sýr na topince tavil. Podáváme horké. 

Poznámka:
Hovězí vývar můžeme připravit též jen z kostky. 

Celková doba přípravy 35 minut
4 porce