Biskupský chlebíček s červenou řepou
Suroviny:
150 g vařené červené řepy
250 g polohrubé mouky
200 g třtinového cukru
1 lžíce rumu
2 lžičky kypřícího prášku
3 vejce
150 ml oleje
70 g čokolády
30 g rozinek
30 g mandlí
30 g ořechů
30 g kandovaného ovoce
mléko podle potřeby
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Uvařenou řepu oloupeme a rozmixujeme, kandované ovoce, mandle a ořechy nahrubo nakrájíme. Do mísy prosejeme mouku, promíchanou s kypřícím práškem, přidáme celá vejce, cukr, rum, změklou čokoládu, olej, rozmixovanou řepu a nakrájené kandované ovoce, rozinky, mandle a ořechy. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto by mělo být jako těsto bábovkové. Je-li příliš husté, přidáme několik lžic mléka.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut při 170°C.
Upečený moučník vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Podle své fantazie ozdobíme polevou, šlehačkou nebo jen pocukrujeme.
Celková doba přípravy 1 ½ hodiny
Že se nehodí červená řepa do moučníku? Že se z ní dají připravit jen saláty, boršč či ji sterilovat ve sladkokyselém nálevu?
Tyto předsudky jsou už překonány, A to je dobře. Její využití je totiž nesmírně veliké. Je moc dobře, že se červená řepa poslední dobou dostává do popředí zájmu konzumentů. Je totiž velice zdravá a navíc lahodná. A tato kombinace se nevidí často. Když se něco moc dobré, obvykle to nebývá zdravé a právě naopak. Chceme-li pro sebe a hlavně pro své zdraví, pak dejme v kuchyni červené řepě zelenou.
Suroviny:
150 g vařené červené řepy
250 g polohrubé mouky
200 g třtinového cukru
1 lžíce rumu
2 lžičky kypřícího prášku
3 vejce
150 ml oleje
70 g čokolády
30 g rozinek
30 g mandlí
30 g ořechů
30 g kandovaného ovoce
mléko podle potřeby
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Uvařenou řepu oloupeme a rozmixujeme, kandované ovoce, mandle a ořechy nahrubo nakrájíme. Do mísy prosejeme mouku, promíchanou s kypřícím práškem, přidáme celá vejce, cukr, rum, změklou čokoládu, olej, rozmixovanou řepu a nakrájené kandované ovoce, rozinky, mandle a ořechy. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Těsto by mělo být jako těsto bábovkové. Je-li příliš husté, přidáme několik lžic mléka.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut při 170°C.
Upečený moučník vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Podle své fantazie ozdobíme polevou, šlehačkou nebo jen pocukrujeme.
Celková doba přípravy 1 ½ hodiny
Že se nehodí červená řepa do moučníku? Že se z ní dají připravit jen saláty, boršč či ji sterilovat ve sladkokyselém nálevu?
Tyto předsudky jsou už překonány, A to je dobře. Její využití je totiž nesmírně veliké. Je moc dobře, že se červená řepa poslední dobou dostává do popředí zájmu konzumentů. Je totiž velice zdravá a navíc lahodná. A tato kombinace se nevidí často. Když se něco moc dobré, obvykle to nebývá zdravé a právě naopak. Chceme-li pro sebe a hlavně pro své zdraví, pak dejme v kuchyni červené řepě zelenou.