Špagety s červenou omáčkou (tento recept zvládnou připravit i děti)
Suroviny:
500 g špaget
1 lžička másla
sůl
Na omáčku:
250 g mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží)
1 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
100 g rajčatového protlaku
mletý pepř
sůl
Na posypání:
100 g nastrouhaného sýra typu eidamská cihla
Postup:
Příprava omáčky:
Cibulku nakrájíme na kolečka a v rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, utřený česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme 15 minut.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáváme pozor, abychom je nepřevařili, musí zůstat „al dente“. Scezené promastíme malým množstvím čerstvého másla. Každou porci špaget polijeme „červenou omáčkou“ a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.
Celková doba přípravy 30 minut
3 – 4 porce