Salát ze sterilovaného zelí s vejci

14.04.2023 09:05

 

 

Suroviny:

1 sklenice sterilovaného zelí v kořeněném nálevu (720ml)

1 cibule

4 natvrdo vařená vejce (možno i více)

150 g měkké uzeniny (šunka, šunkový nebo gothajský salám)

100 g majonézy

4 vrchovaté PL kysané smetany

mletý pepř, sůl

 

Postup:

Zelí necháme důkladně okapat, pak ho překrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme nakrájená vejce, uzeninu a cibuli, promícháme a nakonec vmícháme majonézu smíchanou se smetanou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Salát necháme několik hodin v chladu proležet. Podáváme s pečivem nebo ho použijeme k přípravě obložených chlebíčků.

 

Celková doba přípravy cca 30 minut

Cca 1 kg salátu

 

Máme po Velikonocích, dosyta jsme si užili všech možných lahůdek, ale přeci nám něco zbývá spotřebovat. Jsou to vykoledovaná vajíčka natvrdo uvařená. Vajíčkových pomazánek a salátů jsme syti a tak si dneska připravíme takový salát, kde sice vajíčka spotřebujeme, ale jehož základem je sterilované zelí. Je to salát velice chutný, pikantní, kde lze zelí jen těžko identifikovat. Kdo chce, může použít vařených vajec víc, kdo má raději v salátu více majonézy, může si jí přidat. Je na každém z nás jaké má chutě a možnosti.