Rychlý a lehký oběd z kuřecích prsíček
Rychlý a lehký oběd z kuřecích prsíček
Suroviny:
4 kuřecí prsíčka po cca 150 g
na opečení trochu kvalitního oleje
200 g čerstvého sýra typu Lučina (nebo pomazánkového másla)
1 dl bílého vína
250 g malých rajčátek
worchesterská omáčka
mletý pepř, sůl
malé brambory vařené ve slupce
pažitka nebo petželka
rozpuštěné máslo
Postup:
Nejprve dáme vařit brambory, než se uvaří, připravíme ostatní. Brambory se vaří, zatím
naklepeme kuřecí prsíčka, z obou stran je osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme. Z každé strany opékáme 4 minuty. Poté je podlijeme vínem a přidáme na půlky rozkrojená malá rajčata a pod poklicí dusíme cca 3 – 4 minuty. Po této době měkké maso i rajčata vyndáme a uložíme na teplém místě. Do výpeku přidáme čerstvý sýr nebo pomazánkové máslo, ochutíme worcesterskou omáčkou, promícháme a chvilku podusíme nebo jenom prohřejeme. Mezitím oloupeme uvařené brambory, osolíme je, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Rozdělíme na talíře, přidáme opečené maso a podlijeme omáčkou.
Vhodným doplňkem jsou saláty z čerstvé zeleniny.
Celková doba přípravy cca 20 minut
4 porce
Před mou letošní dovolenou ve Slovinsku jsem slíbila, že přivezu nějaký zajímavý recept. Slovo jsem dodržela a jeden recept jsem už s vámi připravila Jestli si ovšem vzpomínáte, byla to trochu legrační situace. Šlo o recept, který si rodina mých přátel odvezla před 70 lety z Plzně. Pro mne to byl ale recept neznámý a proto jsem ho uvedla s tím, že později na řadu přijde další recept, tentokráte ryze slovinský. Tady je. Jen doufám, že vám bude chutnat tak, jako nám doma a že se k němu budete rádi vracet.