Ryba se zeleninou

21.10.2010 11:45

Suroviny:
1 kg mořských ryb nebo filé či pstruh
100 g oliv
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lilek
1 malá cuketa
500 g brambor
3 masitá rajčata
snítka rozmarýnu
olivový olej
1 lžička másla
sůl
event. koření na ryby
Postup:
Cibuli, česnek, brambory, cuketu, lilek a rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky o síle cca 4 mm. Pekáč nebo zapékací mísu vymastíme olejem, naplníme připravenou zeleninou, kterou jsme před tím osolili a promíchali. Na ni položíme vykuchané, očištěné, omyté a osušené ryby se snítkou rozmarýnu. Osolíme, podle chuti okořeníme a zakapeme olejem. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom poklici či alobal odstraníme a pečeme dalších cca 35 minut. Na závěr pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a poházíme olivami.
Podáváme se zeleninovými saláty.
Celková doba přípravy: cca 1 a půl hodiny
4 porce