Pohankový salát

08.09.2017 15:48

Suroviny:

½ kg uvařené pohanky

1 velká vařená červená řepa

1 středně velký pór

50- 10 g rukoly

Na zálivku:

balzamikový ocet, olivový olej, mletý pepř, sůl

 

Postup:

Vařenou, dobře vychladlou pohanku dáme do větší porcelánové nebo skleněné mísy. Přidáme na tenká kolečka nakrájený očištěný pór a na rovnoměrné kousky nakrájenou vychladlou vařenou červenou řepu. Zakapeme zálivkou, připravenou rozmícháním oleje a octa, soli a mletého pepře. Množství ingrediencí volíme podle chuti.  

Na závěr přidáme opranou a okapanou rukolu. Vše dobře, ale opatrně promícháme.

Obměna:

Místo oleje můžeme na zálivku použít kysanou smetanu. Tu před použitím dobře rozmícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Smetanovou zálivkou přilijeme salát až těsně před podáváním.

 

Celková doba přípravy cca 1 hodina

6 porcí

 

Pohanka zase v jiném podání, trochu neobvyklém. Tento salát je však velice lahodný, jednoduchý a zdravý.