Maďarský tokáň z vepřového masa

24.02.2023 11:17

 

Suroviny:

600 g vepřového masa z plece

2 cibule

2 papriky

100 g rajčatového protlaku

1 stroužek česneku

70 g slaniny

1 lžička mleté sladké papriky

1 lžíce polohrubé mouky

mletý pepř

sůl

vývar

1 lžíce sádla

200 ml smetany

Postup:

Maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme. Přidáme maso a prudce opečeme. Následně přidáme sádlo, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mouku opepříme a osolíme. Promícháme a krátce zasmažíme. Pak podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme. K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené papriky, rajčatový protlak, plátky česneku a dusíme doměkka. Na závěr zalijeme pokrm smetanou a velmi krátce povaříme.

Příloha: tarhoňa nebo jiné těstoviny, vařené brambory, noky apod.

Celková doba přípravy 50 minut

6 porcí