Letní salát
Suroviny:
1 – 1 ½ kg vodového melouna
200 g kozího nebo balkánského sýra
75 g černých oliv bez pecek
1 červená cibule
petrželové nať
čerstvá máta
4 lžíce olivového oleje
balzamikový ocet
Postup:
Meloun oloupeme, dužinu zbavíme jadérek a nakrájíme ji na kostky. Sýr nakrájíme na menší kostky než meloun. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
Na dno salátové mísy vložíme nakrájený meloun, kostky sýra, poklademe olivami a kolečky cibule, posypeme natrhanými lístky máty a petrželky a zakapeme olejem a octem. Podáváme vychlazené s bílým chlebem.
Celková doba přípravy 15 minut
4 porce
Výborný salát, převážně pro ty, kteří stále bojují s nadváhou. Svým způsobem je to extravagantní salát. Většina lidí, po jeho první konzumaci si ho velmi oblíbí. Jeho složení vypadá sice neharmonicky, ale když ho člověk ochutná, zjistí, že opak je pravdou.