Velikonoční černoušek

07.04.2017 23:22

Suroviny:

250 g hladké mouky

200 g cukru

1 vejce

1 prášek do pečiva

50 g másla

30 g kakaa

200 ml mléka

malinová marmeláda

citrónová poleva

sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

 

fondánová, čokoládová nebo cukrová vajíčka na ozdobení

 

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, mléko, rozehřáté vlahé máslo, kakao a dobře promícháme. Těsto vlijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C cca 40 minut. Upečený korpus vyklopíme na podložku a necháme vychladnout. Studený podélně rozkrojíme a namažeme malinovou marmeládou. Celý povrch polijeme citrónovou polevou.

 

Celková doba přípravy: 2 hodiny

1 ks

 

Z obyčejného korpusu můžeme připravit lákavý dort, který potěší jak děti, tak dospělé. Někdy méně znamená více. Když si dáme trochu víc práce s jeho ozdobou, věřím, že se stane pro další roky nepostradatelnou součástí velikonočního menu.