Špagety s červenou omáčkou (tento recept zvládnou připravit i děti)

07.07.2017 22:01

Suroviny:

 

500 g špaget

1 lžička másla

sůl

Na omáčku:

250 g mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží)

1 lžíce olivového oleje

3 jarní cibulky

1 stroužek česneku

100 g rajčatového protlaku

mletý pepř

sůl

Na posypání:

100 g nastrouhaného sýra typu eidamská cihla

 

Postup:

 

Příprava omáčky:

Cibulku nakrájíme na kolečka a v rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, utřený česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme 15 minut.

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáváme pozor, abychom je nepřevařili, musí zůstat „al dente“. Scezené promastíme malým množstvím čerstvého másla. Každou porci špaget polijeme „červenou omáčkou“ a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.

 

Celková doba přípravy 30 minut

3 – 4 porce