Quinoa s kuřecím masem a zeleninou

19.05.2011 21:59

Suroviny:

250 g quinoy

2 různobarevné papriky

3 oloupaná rajčata

2 ks kuřecích prsíček

olej

1 cibule

2 stroužky česneku

svazek bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, šalvěj..,)

mletý pepř

sůl

 

Postup:

Quinoiu dobře propláchneme a uvaříme ji ve slané vodě do měkka. Vody použijeme dva díly na jeden díl quinoy. Doba vaření je cca 15 minut. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a prudce orestujeme. Pak zmírníme tepelný zdroj, přidáme nakrájenou zeleninu a česnek, trochu podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a podusíme cca 10 minut. Měkké maso se zeleninou smícháme s uvařenou quinoiou a před podáváním posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

 

Celková doba přípravy: 35 minut

4 porce