Pražský řízek

10.05.2019 20:53

Suroviny:

4 plátky z telecí kýty po cca 150 g

4 míchaná vejce

100 g šunky

2 lžíce másla

1 lžíce oleje

sůl

 

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Maso jemně naklepeme, osolíme a pozvolna z obou stran plátky masa opečeme. Na zbytku másla připravíme řídká míchaná vejce, kterými obložíme opečené maso. Před podáváním posypeme pokrm najemno nakrájenou šunkou.

 

Příloha: bramborová kaše, kompoty, zelenina

 

Celková doba přípravy: 30 minut

4 porce

 

Tento řízek je jemný, decentní, výborný. Není co dodat. Snad jen to, že tento recept pochází z měšťanské kuchyně, a nikoliv jen z Prahy.

Místo telecí kýty lze s úspěchem použít i krůtí nebo kuřecí prsa.