Ořecháče

21.12.2018 00:18

Suroviny:

 

250 g mletých vlašských ořechů

150 g moučkového cukru

2 lžíce meruňkové zavařeniny

1 – 2 syrové bílky (podle velikosti)

1 lžíce silné kávy

 

jádra vlašských ořechů na ozdobu

 

Postup:

 

Mleté ořechy smícháme s cukrem, zavařeninou, s bílky a kávou. Vypracujeme těsto, které má konzistenci husté kaše. Lžičkou tvoříme na plech, vyložený pečícím papírem, malé hromádky, které klademe od sebe. Musíme počítat s tím, že pečením nabudou. Každou hrudku ozdobíme kousky vlašských ořechů. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160°C do zlatova. Mírně prochladlé ořecháče sloupneme z pečícího papíru a uložíme do krabice.

 

Toto pečivo je měkké za 3 dny.

 

Celková doba přípravy cca 1 ½ hodiny

 

Ideální pečivo, když na poslední chvíli zjistíme, že by bylo třeba ještě něco upéct. Ořecháče jsou rychlé, brzy měkké, bez mouky, nepřeslazené, zdravé a výborné!

Navíc, letos se urodilo hodně ořechů a tímto receptem je velmi dobře využijeme.