Kuřecí paprikáš
Suroviny:
1 kg kuřecích horních stehen
2 cibule
1 lžíce sádla
1 mrkev
1 malý plátek celeru
1 lžíce mleté papriky
2 stroužky česneku
špetka majoránky
2 bobkové listy
2 červené papriky
1 pálivá zelená paprika nebo 1 feferonka
1 vyzrálé rajče
mletý pepř
sůl
Na zahuštění:
250 ml smetany
1lžíce hladké mouky
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném tuku ji osmažíme spolu s nakrájenou mrkví a celerem. Posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a bobkové listy. Vložíme porce kuřete a podlijeme vodou, aby bylo kuře ponořeno. Pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené rajče i papriku a dodusíme doměkka. Na závěr zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme.
Vhodnou přílohou jsou moučné halušky nebo pečivo
Celková doba přípravy cca 1 hodina
6 porcí