Dijonská roštěná

01.12.2017 23:40

Suroviny:

4 plátky z roštěnce po cca 150 g

2 lžíce přepuštěného másla nebo sádla

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce dijonské hořčice

150 ml husté zakysané smetany

1 lžička worcesterské omáčky

150 ml vývaru (lze použít i z kostky)

mletý pepř

sůl

 

4 tenké plátky šunky

2 vejce vařená natvrdo

petrželka

 

Postup:

Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka je po obou stranách opečeme v rozpáleném tuku. Pak je podlijeme vývarem a pomalu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, smetanu, dobře promícháme a povaříme. Podle potřeby zředíme vývarem. Při podávání maso podlijeme omáčkou a ozdobíme kornoutky ze šunky, plátky vařených vajec a petrželkou.

Nejvhodnější přílohou je dušená rýže nebo šunková rýže. K takto upravené roštěné výborně chutná kompot.

 

Hovězí maso je poslední dobou v našem jídelníčku trochu opomíjené, především jeho vysokou cennou. Jednou za čas bychom si však kvalitní hovězí maso měli dopřát.