Bramborový guláš

22.03.2019 12:26

Suroviny:

8 středně velkých brambor

50 g slaniny

2 lžíce másla

1 cibule

6 kuliček nového koření

6 kuliček celého pepře

1 bobkový list

1 snítka tymiánu

200 ml smetany

2 lžíce hladké mouky

sůl

 

Postup:

V kastrole rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a cibuli a krátce orestujeme. Přidáme na poloviny nebo čtvrtiny nakrájené oloupané syrové brambory, osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté odstraníme koření a pokrm zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou mouku a chvíli povaříme.

 

Celková doba přípravy cca 40 minut

4 porce

 

Jednoduchý, chutný a levný pokrm, více omáčka než guláš, o kterém se dá říct, že chutná tak, jakoby se připravoval z hovězího masa nebo zvěřiny. 

Slanina nesmí chybět, poněvadž v omáčce „tvrdí muziku“.