Recepty z rádia
Hovězí líčka na červeném víně
31.03.2017 23:20
Suroviny:
1 – 1,20 kg hovězích líček
¼ středně velkého celeru
2 mrkve
1 kořen petržele
70 g slaniny
3 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 cibule
1snítka rozmarýnu
300 ml kvalitního červeného vína
500 ml zeleninového nebo masového vývaru
mletý pepř
sůl
Postup:
Očištěná líčka omyjeme, osušíme a prudce...
Chléb žitno – pšeničný
24.03.2017 23:19
Suroviny:
550 g chlebové pšeničné mouky
200 g žitné mouky
300 – 350 g kvasu
cca 450 ml teplé vody
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
½ lžičky fenyklu
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme tužší těsto. Pod utěrkou ho necháme asi 30 minut odpočinout. Pak ho znovu prohněteme, poprášíme...
Karbanátky s pohankou
17.03.2017 21:29
Suroviny:
300 g mletého masa
200 g vařené pohanky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g taveného sýra
strouhanka
petrželka
mletý pepř, sůl
olej na smažení
Postup:
Nakrájenou cibuli necháme na malém množství oleje zesklovatět. Mleté maso, sýr, vařenou pohanku, nastrouhanou mrkev,...
Zdravý zákusek
10.03.2017 23:49
Suroviny:
200 g vařené pohanky
10 g másla
80 g přírodního cukru
4 vejce
20 g kakaa
40 g hladké mouky
1 kypřící prášek
pomerančová a citronová kůra
Na polevu:
cca 200 g meruňkové marmelády
100 g čokolády na vaření
20 g ztuženého tuku
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání...
Ztracená vejce ve smetanové omáčce
03.03.2017 20:24
Suroviny:
500 ml vody
500 ml kysané smetany
6 vajec
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
ocet
3 lžíce hladké mouky
sůl
kopr
Postup:
Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou...
Zabijačková polévka z jelit
24.02.2017 20:23
Suroviny:
2 kroupová jelítka
1 cibule
1 lžíce sádla
150 g vařených krup
1 ½ l masového vývaru
4 stroužky česneku
majoránka, mletý pepř, sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova.
Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře...
Plněné žampióny se smetanovým přelivem
17.02.2017 20:21
Suroviny:
12 středně velkých čerstvých žampiónů
½ l masového vývaru (možno připravit z kostky)
100 g šunky (libové vařené uzené maso)
1 jarní cibulka
1 vejce
1 lžíce másla
petrželka
mletý pepř
sůl
300 ml kysané smetany
150 g tvrdého sýra
1stroužek...
Tvarohové koblihy
10.02.2017 00:19
Suroviny:
250 g polohrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
2 kávové lžičky moučkového cukru
1 kávová lžička jedlé sody
2 vejce
1 polévková lžíce mléka nebo vody
sůl
marmeláda
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Postup:
Z mouky, do které jsme promíchali jedlou sodu, tvarohu,...
Kuře Krále komiků
03.02.2017 19:39
Suroviny:
4 ks kuřecích prsíček
4 žloutky
3 lžíce oleje
30 g mandlových lupínků
1 velké nakyslé jablko
4 lžíce kečupu
1 lžíce másla
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
4 porce vařených širokých nudlí nebo jiných těstovin
Postup:
Mandlové lupínky opražíme dorůžova. Kuřecí prsíčka otřeme vlhkou...
Špenátový nákyp
27.01.2017 23:22
Suroviny:
400 g širokých nudlí
200 g šunky, uzeného masa nebo uzeniny
350 g listového špenátu (mražený nebo čerstvý)
1 konzerva sterilovaných žampiónů (170 g)
200 g strouhaného eidamu
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 vejce
máslo, mletý pepř, sůl
Postup:
Nudle uvaříme, scedíme a...
Záznamy: 361 - 370 ze 696