Recepty z rádia

Masová paštika s játry

05.05.2011 21:30
Suroviny : 300g  vepřové plece 200g  vepřových jater 200g  uzené slaniny 100g  cibule 1 lžička mleté papriky 2 lžíce smetany paštikového koření (mletý kardamom, mletý bílý pepř, mletý zázvor) sůl   tenké plátky slaniny na vyložení formy Postup: Nejprve upečeme maso a...

Královský květák

28.04.2011 15:26
Suroviny: 1 velký květák nebo 2 menší 250 – 300 g libového uzeného bůčku nebo anglické slaniny 200 g nastrouhaného tvrdého sýra 200 ml smetany na šlehání 3 vejce sůl Na vymazání a vysypání: máslo a strouhanka Na obložení: 2 vejce uvařená natvrdo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku 70 g...

Jidáše

21.04.2011 13:51
  Suroviny: Na těsto: 500 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru 30 g droždí 100 g másla 4 žloutky cca 200 ml vlažného mléka nebo smetany 1 vanilkový cukr strouhaná citrónová kůra špetka mletého muškátového oříšku sůl Na potření před pečením: 1 rozšlehané vejce Na potření po pečení: 3 lžíce...

Marinované jehněčí kotlety

14.04.2011 15:37
 Suroviny: 4 jehněčí kotlety 1 lžíce citrónové šťávy 3 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku snítka šalvěje sůl citrón olej na opékání   Postup: Očištěné a naklepané jehněčí kotlety potřeme prolisovaným česnekem, urovnáme je do mělké mísy, poházíme lístky šalvěje, zakapeme citrónovou...

Kotlety orange

07.04.2011 21:41
 Suroviny:  4 vepřové kotlety s kostí po cca 170 g 40 g sádla 1 polévková lžíce hladké mouky worcesterská omáčka šťáva z ½ pomeranče mletý pepř sůl 4 plátky z dobře omytého pomeranče 1 kávová lžička másla 1 kávová lžička krystalového cukru cca 5 ml brandy nebo jiné jemné...

Domácí sekaná po vídeňsku

31.03.2011 10:37
Suroviny: 900 g mletého libového  vepřového masa ( bůček, plecko) 120 g strouhanky 2-3 vejce      mletý pepř      sůl svazek bylinek ( saturejka, petrželka, pažitka, …) 200 ml smetany ke šlehání 20 g másla na pečení   Postup: Vejce rozšleháme se...

Flekatá bábovka

24.03.2011 21:33
  Suroviny: 3 celá vejce 200 g pískového cukru 300g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 250 ml smetany ke šlehání – šlehačky 100 g lentilek máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání bábovkové formy   Postup: Nejprve tuhým máslem dobře vymastíme bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou...

Játrová omáčka

17.03.2011 20:19
  Suroviny: 150 g vepřových nebo drůbežích jater 1 cibule 40 g másla 40 g hladké mouky cca 1 litr masového vývaru (lze ho připravit i z kostky) špetka kmínu majoránka podle chuti worchesterová omáčka sůl   Postup: Očištěná játra zalijeme vývarem nebo vodou, do které jsme dali jednu...

Pajšl - kořínek na smetaně

10.03.2011 22:43
      Suroviny: 1 vepřový kořínek (lze nahradit vepřovým jazykem a srdíčkem) kousek jater 1 cibule 200 g kořenové zeleniny 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 1 bobkový list sůl ocet trochu nastrouhané citrónové kůry špetka  mletého muškátového oříšku   Na zahuštění...

Zeleninový salát s jogurtem

03.03.2011 13:57
  Suroviny: 250 g kysaného zelí 3 mrkve 1/4 menšího celeru 1 cibule  Na zálivku: 200 ml bílého jogurtu 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička worchesterové omáčky mletý pepř špetka cukru sůl  Postup: Nejprve si připravíme zálivku. V míse promícháme jogurt, s hořčicí a worchesterovou...
Záznamy: 341 - 350 ze 377
<< 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>